سونوگرافی(اولتراسوند) ممکن است آلزایمر و پارکینسون را درمان کند.
بر اساس مطالعه ایی که در مجله Cerebral Blood Flow and Metabolism. چاپ شده تکنیک جدید اولتراسوند که از فشار بالای صوتی استفاده می کند این امکان را فراهم می کند که
مولکول ها به سد خونی مغزی نفوذ کنند. کشفی که منجر به درمان بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون میشود.
سد خونی مغز مانع از خروج مواد از خون و عبور از دیواره مویرگ به بافت مغز شده که این مسئله خود به عنوان یک چالش در درمان بیماری های عصبی تلقی می شود.
در حال حاضر تنها روشی که به صورت امن و غیرتهاجمی به سد خونی مغزی نفوذ می کند استفاده از اولتراسوند متمرکز در ترکیب با microbubbles است.
در تلاش برای تعیین توانایی فشار صوتی در اولتراسوند متمرکز برای بار اول اندازه سد خونی مغزی کنترل شد. دانشمندان هیپوکمپ را هدف قرار دادند، ناحیه ایی در مغز که حافظه و جهت یابی فضایی را کنترل می کند.
مولکول های شکر در اندازه های مختلف توزیع میشود،نتایج نشان می دهد که مولکول های کوچک قادر به نفوذ به سد در فشار صوتی کم هستند در حالیکه مولکول های بزرگتر در فشار های بالاتر به سد نفوذ می کنند،به این معنی که فشار پرتو اولتراسوند بر اساس دارویی که به مغز می رسد تنظیم میشود.
نویسندگان نتیجه گیری کردند که درک چگونگی نفوذ به سد خونی مغزی می تواند به ایجاد یک روش موثرتر برای تحویل دارو به مغز به صورت لوکالیزه کمک کند،آن ها برنامه ریزی کرده اند که روی بیماری های سیستم عصبی مرکزی کار کنند و امیدوارند که این تکنیک را به صورت بالینی در پنج سال آینده آزمایش کنند.
Source: asrt.org. (Aug 29, 2014)